dilluns, 31 de desembre del 2012

RECEPTA PEL DIA DE REIS

El dia de reis és especial pels nens que reben infinitat de regals i pels pares que els hem de portar de casa en casa a recollir tot allò que han portat els reis a casa dels avis, a casa dels tiets...

Arribes a casa tard, cansat i atabalat i , si a més, ve la família a dinar doncs has de pensar un dinar que puguis deixar fet o el màxim d'avançat el dia anterior.

Tenint em compte que venim de molts dies en els que hem hagut de pensar molts menús, i les nostres idees ja estan ben empatxades, des de Can Freixas, em pensat en fer-vos un cop de mà i publicar unes quantes receptes, que pensem uns poden ser útils pel dia de Reis.

Així mateix, i per fer més dinàmic aquest blog, ens agradaria que publiquéssiu també vosaltres receptes, ja que sabem que molts esteu fets uns grans experts en el tema culinari.


Aquí teniu la nostra proposta per aquest dia:

ESPATLLA DE CABRIT ROSTIDA A L'AROMA DE ROMANÍ

Ingredients per a 4 persones:

4 espatlletes de cabrit
3 cebes
4 tomàquets madurs
1 cabeça d'alls
Oli, Llard
Vi blanc
Romaní, llorer
Sal i Pebre

Per a la picada:
1 gra d'all
Un grapat d'ametlles torrades

Preparació:

En una safata de forn hi posarem el llard, salpebrarem l'espatlla i la col.locarem bocaterrosa a la safata, hi posarem el vi blanc, els alls la ceba, els tomàquets i les herbes.

Hi afegirem aigua fins a la meitat. Posarem la safata al forn calent a 180 ºC i deixarem rostir la carn una mitja hora.

Passat aquest temps girarem l'espatlla i la deixarem rostir un quart d'hora més.  Haurem de vigilar que el suc de cocció no es redueixi del tot, si cal hi afegirem una mica d'aigua de tant en tant.

En un morter, xafarem un gra d'all i unes ametlles torrades, hi diluirem un raig d'oli i pintarem amb aquesta salsa l'espatlla uns minuts abans d'acabar-ne la cocció.

Servirem el plat amb una guarnició formada per patates daurades, carxofes al forn i algunes verdures a la brasa. Posarem l'espatlla al plat, la ruixarem amb el suc del rostit i la decorarem amb un branquilló de romaní fresc lleugerament escalfat, perquè desprengui la seva aroma amb més intensitat.
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada